Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ


Καταγγελίες-σοκ από τον πρώην υπαρχηγό Αδριανό Γκουρμπάτση – Απίστευτα ατυχήματα με μοιραία κατάληξη! Εγκαύματα και εμφράγματα σε ημερήσια διάταξη στις επιχειρήσεις κατάσβεσης

Τη στιγμή που προσπαθούν, ρισκάροντας τη ζωή τους, να σώσουν ανθρώπους που κινδυνεύουν, οι ηρωικοί πυροσβέστες δεν αντιμετωπίζουν μόνο την απειλή της φωτιάς και του καπνού. Ο θάνατος παραμονεύει ακόμη και στις αναπνευστικές συσκευές που χορηγεί το Πυροσβεστικό Σώμα!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Σε αυτές τις συσκευές-τοξικές βόμβες φέρεται ότι οφείλονται αρκετοί ξαφνικοί θάνατοι πυροσβεστών. Ομως, παρά τη σωρεία καταγγελιών ακόμη και από υψηλά ιστάμενους αξιωματικούς, η Πυροσβεστική εξακολουθεί να στέλνει -εν γνώσει της, όπως προκύπτει από έγραφα- στον θάνατο τα στελέχη της, τόσο σε επιχειρήσεις διάσωσης από πυρκαγιές όσο και σε… εκπαιδευτικές ασκήσεις!

Η «Espresso» φέρνει στο φως καυτά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι αναπνευστικές συσκευές μοιάζουν με «φονικό όπλο» που έχουν προκαλέσει θανάτους ή σοβαρότατες επιπλοκές στην υγεία πυροσβεστών.

Ο απόστρατος αντιστράτηγος και πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αδριανός Γκουρμπάτσης ζητεί την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης!

«Υπουλος εχθρός»

«Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι! Κάθε ημέρα που περνά όλο και περισσότεροι πυροσβέστες κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους ή -αν σταθούν “τυχεροί”- να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Ηδη έχουν σημειωθεί θάνατοι, ενώ δεκάδες άνδρες δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά τα όσα προκάλεσαν στον οργανισμό τους οι αναπνευστικές συσκευές που δόθηκαν δήθεν για να τους σώσουν!» καταγγέλλει ο κ. Γκουρμπάτσης και προσθέτει:

«Στην Ελλάδα οι πυροσβέστες μας δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά. Εχουν εκπαιδευτεί και ξέρουν πώς να την αντιμετωπίσουν. Αυτό από το οποίο κινδυνεύουν είναι ένας “ύπουλος εχθρός”, τον οποίο οι ίδιοι θεωρούν “ισχυρό σύμμαχο”. Είναι οι αναπνευστικές συσκευές, ο σημαντικότερος εξοπλισμός ατομικής προστασίας των πυροσβεστών, ο οποίος τους διασφαλίζει την αναπνευστική λειτουργία τους και τους επιτρέπει να εργάζονται σε τοξικό περιβάλλον. Το Σώμα θα έπρεπε να τηρεί πιστά τις οδηγίες χρήσης, καλής λειτουργίας και συντήρησης του εκάστοτε κατασκευαστή και προμηθευτή. Ομως, δυστυχώς, δεν το κάνει. Γι’ αυτό θρηνούμε συναδέλφους».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που έγινε μετά τοαν θάνατο του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στο Παλαιό Φάληρο, ο έλεγχος του αέρα πλήρωσης των φιαλών έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. «Ελεγχος επιβάλλεται όποτε γεμίζουμε με ατμοσφαιρικό αέρα κάθε φιάλη των αναπνευστικών συσκευών, και όχι δειγματοληπτικά, όπως γίνεται σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα!» αποκαλύπτει ο κ. Γκουρμπάτσης, που ερεύνησε εξονυχιστικά τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Ματθαίου Μάντζιου.

«Διαπίστωσα εξαιρετικά σοβαρές παραλείψεις, πλημμέλειες και παθογένειες του συστήματος ελέγχου, επιθεώρησης και συντήρησης του εξοπλισμού. Οι διαπιστώσεις μου αγγίζουν τα όρια των αξιόποινων πράξεων. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να απειληθεί η ασφάλεια των πυροσβεστών από τον ατομικό εξοπλισμό και, πιο συγκεκριμένα, τις αυτόνομες αναπνευστικές συσκευές ανοιχτού κυκλώματος (πεπιεσμένου αέρα) SCBA και τους αεροσυμπιεστές πλήρωσης των φιαλών τους» προσθέτει.

Στο γκαράζ

Οπως αποκαλύπτει ο απόστρατος αντιστράτηγος, με το υπ’ αριθ. 6138/9-12-2014 έγγραφό του το Συνεργείο Αναπνευστικών Συσκευών της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος δεν είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης!

Κι όμως, είναι αρμόδιο για τον έλεγχο, τη συντήρηση και την επισκευή των συσκευών όλων των υπηρεσιών, αφού ελέγχει τον μειωτή πίεσης, το μανόμετρο, το κλείστρο φιάλης και τον αεροπνεύμονα: «Αφού οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δεν έχουν καθιερώσει Βιβλία-Μητρώα Αναπνευστικών Συσκευών, πώς γνωρίζουν κάθε πότε έγιναν οι προβλεπόμενες εργασίες και έλεγχοι;» διερωτάται ο κ. Κουρμπάτσης και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι αεροσυμπιεστές (αν όχι όλοι) έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν στο γκαράζ των υπηρεσιών, και όχι σε σωστά αεριζόμενο χώρο και σταθερό δάπεδο, όπως προβλέπεται. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν ο ατμοσφαιρικός αέρας με τον οποίο πληρούνται οι φιάλες να περιέχει… καυσαέρια!

ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΄΄ΕΣΠΡΕΣΟ΄΄ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΓΚΟΥΡΜΠΑΤΣΗ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ  ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΗΛΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΟΡΟ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ  ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΑΝ  ΄΄ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΄΄ Η ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΙ. 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ , ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ .

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ  ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ,ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ.



 Γκαζκας Σοφοκλής Υποψήφιος Βουλευτής 

Ελλήνων Συνέλευσις Νόμου Δωδεκανήσου

Τ.Η.Λ. 6906905345

email sophoclesgazkas@gmail.com

Αφάντου - Ρόδος τ.κ. 85103


social media

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ...



ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ 

  
 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”   
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ



ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 


50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 


ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 


ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.